روزی که شوروی پشت مزدوران را در ایران خالی کرد / پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی / تصاویر رنگی آلمانها از نبرد استالین گراد / گرامافونی که ایرانیها ۱۲۰۰ سال پیش ساختند / آبادان در بیش از یک قرن پیش – تابناک
بسته ویدیویی “تابناک” مجموعه ای از ویدئوها در مورد رویدادهای سیاسی، عمدتا بر اساس گزارش و تجزیه و تحلیل، و همچنین ویدئوهایی در مورد سایر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و موارد دیگر که ممکن است از دست داده باشید. دیدگاهی جدید و متفاوت از آنچه در این زمینه می توان آموخت.
روزی که شوروی پشت مزدوران ایران را پاک کرد
پس از جنگ جهانی دوم، اتحاد جماهیر شوروی قصد داشت بخش هایی از ایران را از طریق گروه های وابسته به خود ضمیمه کند. فرقه دمکرات آذربایجان فرقه ای آذربایجان دموکراتیک گروهی آزمایشی بود که سه ماه پس از فرمان محرمانه دفتر سیاسی کمیته مرکزی اتحاد جماهیر شوروی در 12 شهریور 1324 – پایان جنگ جهانی دوم – در تبریز، بیانیه ای 12 ماده ای را منتشر کرد. به زبان ترکی و فارسی به رهبری جعفر پیشهوری و همراهی چند تن دیگر اعلام موجودیت کردند. این گروه به سرعت بر قوم گرایی متمرکز شدند و با حمایت شوروی شروع به تشکیل ارتش محلی کردند، اما پس از سفر قوام به شوروی و قول استالین برای امتیاز نفت شمال، روس ها از آذربایجان عقب نشینی کردند و خطوط مقدم را جمع کردند. جهانشاهلو افشار، معاون پیشهوری، نقل میکند که او و پیشهوری به کنسولگری روسیه احضار شدند و به آنها هشدار دادند که باید از تبریز به باکو بروند و وقتی با خشم و مقاومت جعفر پیشهوری مواجه شدند، سرهنگ شوروی در را باز کرد و به او گفت: سانی گاتیرن، سان دیر گیت | اونی که تو رو آورده میگه برو. هم اکنون در تابناک تصاویری از تاسیس پیشه وری و تشکیل ارتش در آذربایجان، سخنان معاون پیشه وری و تصاویر خروج نیروهای شوروی و وابستگان تجزیه طلب آنها به ایران پس از فرماندهی شوروی در تابناک را مشاهده می کنید.
عکس های رنگی آلمانی ها از نبرد استالینگراد
نبرد استالینگراد نبرد استالینگراد یکی از طولانی ترین، مرگبارترین و سرنوشت سازترین نبردها در جبهه شرقی جنگ جهانی دوم بود. در این نبرد، نیروهای ورماخت و متحدانش که در زمان تهاجم آلمان به شوروی به شهر استالینگراد در کرانه رود ولگا حمله کردند، پس از چندین ماه نبرد خونین در محاصره ضدحمله ارتش سرخ قرار گرفتند. سرانجام، در 3 فوریه 1943، فیلد مارشال فردریش پائولوس، فرمانده ارتش ششم ورماخت، به همراه 2500 افسر عالی رتبه از جمله 25 ژنرال و بیش از 100000 سرباز درجه یک تسلیم ارتش سرخ شدند. این نبرد با 2.2 میلیون سرباز در جریان درگیری و 1.2 تا 2 میلیون کشته و زخمی به عنوان یکی از بزرگترین و خونین ترین درگیری های نظامی تاریخ و نقطه عطفی در جبهه شرق شناخته می شود. عکس های رنگی آلمانی ها از نبرد استالینگراد را مشاهده می کنید.
گرامافونی که ایرانی ها 1200 سال پیش ساختند
بنوموزی، سه پسر موسی بن شاکر خراسانی به نامهای محمد، احمد و حسن، از علمای ایرانی قرن نهم میلادی (قرن سوم هجری) و از پیشگامان نهضت ترجمه بودند. آنها اختراعات زیادی در زمینه مکانیک سیالات و اتوماسیون داشتند که بعدها توسط دانشمندان اروپایی اقتباس شد. یکی از اختراعات آنها گرامافون بود که با آب کار می کرد. این صفحه گردان در اروپا بازسازی شده و بر اساس نقشه هایی ساخته شده است که می توانید مکانیسم عملکرد آن را مشاهده کنید.
یک قرن پیش، آبادان در توسعه متاثر از شکل گیری صنعت نفت ایران که تحت کنترل انگلیس بود، مشارکت داشت. اولین پالایشگاه خاورمیانه در سال 1291 در آبادان افتتاح شد و پس از آن بسیاری از اولین پالایشگاه ها در آبادان ساخته شدند. تصاویر آبادان ثبت شده در سال 1299 م. بیش از پیش توسط دفتر چندرسانه ای «تابناک» با هوش مصنوعی بازسازی و تقویت شده است. این تصاویر افراد شاغل در صنعت نفت آبادان را به همراه تصاویری از حرکت قطار و حرکت قایق ها در رودخانه کارون به ثبت رسانده که در «تابناک» مشاهده می کنید.
پاسخ بختیار به ادعای رضا پهلوی
برخی سلطنت طلبان از جمله رضا پهلوی فرزند محمدرضا پهلوی در سال های اخیر و به ویژه پس از تحریم های گسترده علیه ایران در دو دهه اخیر که شرایط را برای مردم بسیار سخت کرده بود، از کره جنوبی شدن ژاپن و ایران صحبت کردند. برای ادامه حکومت پهلوی. شاپور بختیار آخرین نخست وزیر پهلوی به این سوال پاسخ داد. می بینید و می شنوید.