16

دانستی‌های جالب درباره غذا خوردن چینی ها + چند غذای چینی رایج


چینی ها عاشق غذا خوردن هستند و این کشور بهترین است متنوع ترین غذاهای دنیا در طول دوره طولانی توسعه، فرهنگ غذایی چینی و شیوه های آن تکامل یافته است، و احتمالا آنچه امروزه به عنوان فرهنگ غذایی چینی رایج است، بسیار متفاوت از گذشته است. در این مقاله فرهنگ غذایی چینی ها و برخی از غذاهای رایج آنها را می خوانید.

تاریخچه فرهنگ غذایی چین

چین این کشور با سابقه طولانی در اختراع آداب و رسوم مختلف است. غذا یکی از مهم ترین ویژگی های فرهنگ این کشور است. در واقع یکی از معروف ترین احوالپرسی های چینی این است که «آیا خوردی؟ بنابراین طبیعی است که آداب و رسوم غذایی مردم چین پیشرفت زیادی کرده است.

گفته می شود که فرمانروایان سلسله ژو (1045 تا 256 قبل از میلاد) آداب و رسوم غذایی چینی را ایجاد کردند و طی هزاران سال تکامل این آداب و رسوم، این فرهنگ غذایی به آنچه امروز است تبدیل شده است. با این حال، در مناطق مختلف این کشور پهناور، عادات غذایی قوانین و اهداف کاملا متفاوتی دارند.

کارکردهای اجتماعی غذاهای چینی

رابطه فرهنگ اجتماعی و غذا خوردن چینی - غذا خوردن جمعی

در چین غذا نه تنها منبع تغذیه است، بلکه نقش های مختلفی در زندگی روزمره، باورها و حتی اقتصاد اجتماعی ایفا می کند.

1. ابزاری برای ایجاد و حفظ ارتباط بین افراد مختلف

در فرهنگ چینی، غذا معانی نمادین زیادی دارد. غذاهای چینی نشان دهنده رابطه افراد با محیط اطراف و یا اعتقاداتشان است و از عوامل ایجاد آن رابطه هستند. در این کشور غذا بخش مهمی از یک جامعه یا گروه است.

در فرهنگ این مردم، غذایی که یک نفر به تنهایی می خورد، کارکرد اجتماعی ندارد، اما اگر همان غذا در جمع یا در مراسم مذهبی خورده شود، تبدیل به یک معضل اجتماعی می شود. طبق باورهای چینی ها غذا وسیله ای برای برقراری و بیان روابط مختلف مانند روابط اجتماعیمذهبی و قومی است. به عنوان مثال، در طول جشنواره بهار چین، مردم کوفته می خورند تا ارتباط خود را با خدای خود نشان دهند.

در جامعه چین، مردم معمولاً دیگران را به میزهای خود دعوت می کنند تا دوستان جدیدی پیدا کنند تقویت روابط دوستانه حالا کمک کن به عنوان مثال، در طول یک صبحانه کانتونی، که به آن میهمانی چای صبحگاهی نیز می گویند، افراد زیادی جمع می شوند و در مورد کسب و کار خود صحبت می کنند.

2. راهی برای بیان میزان صمیمیت در یک رابطه

غذاهای مختلف در بین چینی ها معانی متفاوتی دارند و رابطه نزدیک آنها را با یکدیگر نشان می دهند. در فرهنگ چینی، سرو غذاهای گران قیمت و کمیاب معمولا نشان دهنده احترام به مهمانان است. شام رسمی چینی شامل 4-6 نوع غذای سرد و 8-10 نوع غذای گرم است که با سوپ و میوه سرو می شود. آنها همچنین یک شام خانوادگی معمولی برای دوستان نزدیک ترتیب می دهند. دوستان یا همکاران نزدیک معمولا به غرفه های غذا و نوشیدنی خیابانی می روند. در روابط کاری معمولی، ناهار با هم خورده می شود و عاشقان صمیمی در کنار نور شمع شام می خورند.

3. موقعیت اجتماعی را نشان می دهد

در چین مردم برای بیان موقعیت اجتماعی خود از غذا استفاده می کنند. غذاهای کمیاب و گران قیمت اغلب نشان دهنده ثروت و موقعیت اجتماعی-اقتصادی برتر هستند. این غذاها معمولاً حیوانی هستند و پروتئین بالایی دارند و مواد تشکیل دهنده آنها به دلیل کمیاب، گران قیمت و وارداتی به سختی به دست می آیند. به عنوان مثال، در جامعه سنتی چین، لانه پرنده، باله کوسه، پنجه خرس و خرچنگ مواد اصلی غذای طبقه نخبگان در نظر گرفته می شود.

4. نشان دادن ویژگی های گروه های مختلف اجتماعی

در چین غذا نه تنها موقعیت اجتماعی افراد را نشان می دهد، بلکه می تواند شخصیت یک گروه اجتماعی، منطقه، خانواده، نژاد یا مذهب را نیز نشان دهد. عادات غذایی افراد حتی پس از شکل گیری نیز ادامه می یابد. چینی ها پس از مهاجرت در کشورهای دیگر، آنها معمولا عادات غذایی سنتی و روش های پخت و پز خود را حفظ می کنند.

5. جشن گرفتن از رویدادهای مهم

پیراشکی؛ غذای آیینی چینی

شام یا ضیافت چینی نماد رویدادهای مهم زندگی آنها مانند ازدواج و مراسم مذهبی است و در این مراسم استفاده می شود. معنای نمادین غذاها در آیین چینی مهمتر از ارزش غذایی آنهاست. به عنوان مثال، غذاها می توانند رابطه بین یک فرد و خدا یا مردم را تعریف یا بازگردانند. چینی ها برای جشن گرفتن رویدادهای مهم اجتماعی غذاهای خاصی می خورند. به عنوان مثال، کوفته برنجی در جشنواره قایق اژدها، کیک ماه در جشنواره نیمه پاییز و کوفته ساده در جشنواره بهار خورده می شود.

البته آداب و رسوم غذایی متاثر از جامعه و فرهنگ کشورهای دیگر است. به عنوان مثال، غذای سنتی چینی در روز تولد، رشته فرنگی و هلو است، اما بسیاری از چینی ها تحت تأثیر فرهنگ غربی، کیک می خورند، شمع روشن می کنند و “تولد مبارک” را می خوانند. جالب اینجاست که برخی از این افراد آداب و رسوم سنتی و غربی را با هم ترکیب کرده و در روز تولد خود رشته و کیک می خورند.

6. وسیله پاداش یا مجازات

در فرهنگ چینی، غذا اغلب وسیله ای برای پاداش یا تنبیه است. به عنوان مثال، اگر کودکی در مدرسه نمرات خوبی کسب کند، والدینش ممکن است او را به یک فست فود غربی ببرند و اگر در مدرسه خوب نتیجه نگرفت، به عنوان تنبیه او را از غذای مورد علاقه اش محروم کنند.

خرید، تولید و توزیع مواد غذایی در چین

تفاوت‌های فرهنگی چینی همچنین در نحوه کاشت و برداشت محصولات غذایی، یا نحوه پخت، سرو و مصرف غذا نقش دارد. قوانین مکتوب یا نانوشته در هر فرهنگی تعیین می کند که چه کسی مسئول پخت و پز است، چه کسی با هم غذا می خورند و در چه مناسبت ها یا مکان هایی غذا خورده می شود.

زنان چینی نقش مهمی در تولید، انتخاب، خرید و فرآوری مواد غذایی دارند. معمولاً زنان در روستاهای چین کار آشپزی را بر عهده دارند، اما در شهرها اینطور نیست. در بسیاری از خانواده ها در شهرهای چین، زن و مرد با هم مسئولیت کارهای خانه را بر عهده دارند.

در مقایسه با سایر کشورها، چینی ها زمان زیادی را صرف پخت و پز می کنند و به طور متوسط ​​2 تا 3 ساعت صرف پخت و پز می کنند. اما با افزایش درآمد مردم سبک زندگی آنها در حال تغییر هستند و به خصوص در مناطق شهری، مردم تمایل کمتری به صرف زمان برای پخت و پز و تهیه غذا دارند. محبوبیت تکنولوژی جدید و ابزارهای جدید آشپزی باعث شده تا زمان پخت چینی ها کوتاهتر شود.

عادات غذایی چینی ها

معمولا غذاهای چینی را در وسط سفره قرار می دهند تا همه بتوانند آن ها را بخورند. اعضای خانواده باید صبر کنند تا همه سر میز بنشینند و شروع به خوردن کنند. معمولاً بزرگترها ابتدا تغذیه می شوند و سپس کوچکترها. غذا به نوبت به مردان، کودکان و زنان ارائه می شود. عادات غذایی چینی ها نیز در مناطق مختلف این کشور متفاوت است. در برخی مناطق همه اعضای خانواده با هم غذا می خورند، در حالی که در برخی مناطق، مردان و زنان سفره جداگانه دارند.

غذاهای چینی

چینی ها از ساعت 6 تا 8 صبح صبحانه می خورند. غذاهای صبحانه چینی از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است. کانتونی‌ها در مراسم چای صبحگاهی کوفته‌های میگو، نان‌های بخارپز، پای مرغ، سبزیجات و شیر سویا می‌خورند. در شمال چین معمولاً برای صبحانه نان، فرنی و رشته فرنگی مصرف می شود.

مردم چین معمولا بین ساعت 11:30 صبح تا 13:00 ناهار می خورند. در شهرهای کوچک و روستاها همه برای ناهار به خانه می روند، اما در شهرهای بزرگ مردم ناهار را در محل کار یا رستوران می خورند. چینی ها بین ساعت 18:30 تا 19:30 شام می خورند. در شهرهای چین، شام فرصتی برای نشستن در کنار هم و صرف یک غذای خانوادگی است. بنابراین معمولا در این غذا ۲ تا ۴ نوع غذا و ۱ نوع سوپ میل می شود. پختن یک شام چینی معمولاً 1-2 ساعت طول می کشد.

انواع غذاهای چینی

غذاهای چینی به 2 نوع اصلی گرم و سرد تقسیم می شوند. غذاهای سرد اولین غذاهایی هستند که در مهمانی های چینی خورده می شوند. مواد مورد استفاده در این نوع غذا عبارتند از:

  • نمک؛
  • قند؛
  • پودر فلفل قرمز؛
  • سس سویا از نوع سبک؛
  • سرکه؛
  • روغن کنجد.

هنگام تهیه غذاهای سرد، شکل غذا اهمیت بیشتری دارد. غذای سرد باید به گونه ای تزیین شود که اشتهای افراد را تحریک کند. غذای داغ غذای اصلی چینی هاست. این غذاها معمولاً با استفاده از روش های پخت مانند سرخ کردن، سرخ کردنی یا سرخ کردنی تهیه می شوند.

نمونه هایی از غذاهای رایج در چین

1. سوپ چینی

نوعی سوپ چینی

به جای شیر یا خامه از نشاسته ذرت اصلاح شده برای غلیظ کردن سوپ های چینی استفاده می شود. برخی از سوپ های چینی حاوی نشاسته نیستند. ترکیبات رایج در سوپ های چینی سبزیجات و گوشت هایی مانند گوشت خوک و مرغ است. این سوپ ها را معمولا بعد از غذاهای گرم سرو می کنند. چینی ها معتقدند سوپ برای سلامتی مفید است.

2. کنگی

جمع چینی

کونکی نوعی غذای چینی است که شبیه فرنی یا پودینگ برنج است. برای تهیه این غذا علاوه بر برنج و سایر غلات از گوشت قرمز و ماهی و گاهی سبزیجات و ادویه های مختلف نیز استفاده می شود. Congee یک میان وعده ساده چینی است که توسط کودکان بیمار یا خردسال مصرف می شود.

3. برنج و غلات

برنج چینی

برنج غذای اصلی مردم در جنوب چین است، زیرا برنج بیش از هر محصول کشاورزی دیگری در این منطقه کشت می شود. مردم چین همیشه برنج آب پز یا بخار پز می خورند. گندم نیز در شمال چین کشت می شود. به همین دلیل غذای مردم این منطقه معمولا از آرد گندم تهیه می شود و غذاهایی مانند رشته، منتو که نوعی نان بخارپز است و کوفته می خورند.

4. شیائوچی

شیائوچی

شیائوچی نوعی میان وعده چینی است. این غذا اغلب در غرفه های غذاخوری خیابانی یا رستوران های کوچک فروخته می شود. شیائوچی یک غذای سبک است که می توانید آن را به راحتی حمل کنید. مناطق مختلف چین Xiaochi خاص خود را دارند. این غذای خوشمزه در بین گردشگران و مردم محلی بسیار محبوب است.

آخرین کلمه

در چین غذا نه تنها منبع تغذیه است، بلکه فرهنگ و اعتقادات مردم را نیز نشان می دهد. فرهنگ غذایی چینی نیز مانند ایرانیان با نمادهای اجتماعی و حتی مذهبی گره خورده است. همانطور که برخی از غذاهای ایرانی مانند خورش قیمه یا شله زرد نقش مهمی در مراسم مذهبی ایرانیان دارند، در برخی از ادیان چینی پیراشکی یک غذای آیینی است. همچنین، در فرهنگ عامه چینی، رستوران ها مکان های شلوغی هستند. در واقع پر شدن فضای رستوران های چینی از صدای خنده و صحبت مردم به این معنی است که این رستوران ها غذاهای خوشمزه تری دارند.

فرمول شادی و مثبت اندیشی را بیاموزید و با افسردگی خداحافظی کنید




اصول و روش های عملی برای یادگیری سریع و پایدار هر زبان جدید


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا