ایران در دولت سیزدهم از کشور واردکننده به کشور صادر کننده مرغ تبدیل شد
دولت سیزدهم زمانی شروع به کار کرد که کشور از نظر امنیت غذایی و نگهداری مواد غذایی در شرایط چندان مناسبی نبود، اما این روزها که به پایان آن دولت نزدیک شده ایم، کالاهای اساسی مانند مرغ در شرایط خوبی قرار دارند و از کشور واردکننده خارج شده ایم. به کشور صادر کننده
به گزارش ایسنا، از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز که آخرین روزهای خود را با گواهی رئیس جمهور می گذراند، این دولت به دستاوردهای بسیاری دست یافته است که از آن جمله می توان به رشد و پیشرفت در بخش کشاورزی و امنیت غذایی اشاره کرد. در پایان دولت دوازدهم شاهد بحران صف بندی برخی مواد غذایی و کالاهای اساسی مانند مرغ بودیم که در بسیاری از مواقع حتی مردم علیرغم صف ایستادن نتوانستند به محصول دسترسی پیدا کنند زیرا موجودی کالاهای اساسی در کشور به حد مجاز رسیده است. به پایین ترین سطح خود رسید و شرایط به گونه ای بود که انبارهای کشور فقط برای حدود یک ماه می توانستند غذا تهیه کنند.
این شرایط باعث شد که پس از آغاز به کار دولت سیزدهم، مسئولان امنیت غذایی دو راهکار افزایش تولید محصولات کشاورزی و واردات کالاهای اساسی را در پیش گرفتند و این تلاش دولت سیزدهم برای افزایش تولید محصولات کشاورزی انجام شد. کشور ما برای تولید برخی محصولات و مواد کشاورزی دیگر نیازی به واردات ندارد و از کشور واردکننده به کشور صادرکننده تبدیل می شود.
تبدیل کشور واردکننده به کشور صادرکننده با تولید مازاد بر نیاز کشور
در دولت سیزدهم، ایران با حمایت از مرغداران از واردکننده مرغ و تخم مرغ به صادرکننده این محصولات تبدیل شد. این امر با جوجه ریزی 150 میلیون قطعه مرغ توسط مرغداران محقق شد، در حالی که تقاضای واقعی بازار با 110 تا 120 میلیون قطعه مرغ برآورده شد.
این هدف زمانی محقق شد که وزارت جهاد کشاورزی تصمیم گرفت گوشت مرغ مازاد بر مصرف داخلی تولید کند تا علاوه بر تامین کامل بازار، مازاد این محصول به برخی کشورهای همسایه صادر و از این طریق ارزآوری حاصل شود. از سوی دیگر شرکت پشتیبانی امور دام نیز اعلام کرد در صورت عدم صادرات مازاد گوشت مرغ، مازاد محصول را از مرغداران بازخرید و در انبارهای ذخیره استراتژیک نگهداری می کند. این مشکل تاثیر زیادی در بازار داشت به طوری که ناگهان قیمت مرغ در بازار با کاهش شدید مواجه شد.
یک میلیون بچه جوجه در ماه
محمدرضا صدیک پور – دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ یکروزه – در گفت وگو با ایسنا.در این خصوص گفت: بر اساس تولید از شهریور ماه سال گذشته 500 هزار قطعه جوجه مادر داشتیم و امسال با منابع داخلی ماهیانه یک میلیون قطعه جوجه داریم و از آنجایی که از ماه های گذشته واردات تخم مرغ بارور شده داشته ایم. تا نیمه دوم سال صادرکننده خواهند بود و این نگرش ها در وزارت جهاد کشاورزی و دولت سیزدهم ایجاد شد.
تلاش برای تولید کالاهای اساسی در کشور و افزایش صادرات آن
وی افزود: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که بر تولید در داخل کشور با مشارکت مردم تاکید دارند، تلاش ما این است که نه تنها این محصول اصلی به وفور بر سر سفره مردم باشد، بلکه بتوانیم صادرکننده بودن و تحریمها نمیتواند مانعی برای ما ایجاد کند.» الان اطلاعات زیادی داریم که برخی واحدها در حال ذخیرهسازی هستند و واحدهایی که انبارهای مجهز دارند در حال ذخیرهسازی هستند و این باعث میشود در آینده کمتر آسیبپذیر باشیم.
قراردادهای اقتصادی با کشورهای همسایه
وی می گوید: در حال حاضر با توجه به افزایش تولید در کشور به کشورهای افغانستان و عراق صادرات داریم و بر اساس رایزنی های انجام شده در صورت فراهم شدن شرایط به کشورهای روسیه، عمان و قطر نیز صادرات خواهیم داشت. نکته بسیار مهم و ارزشمند برای صادرات، آماده سازی زیرساخت ها برای حمایت از پویایی آن است، به طوری که وقتی با یک شرکت خارجی قرارداد صادراتی منعقد می کنیم، از ما بخواهند که مدت قرارداد را مشخص کنیم، بنابراین این پویایی در صادرات بسیار مهم است. اگر صادرات یک روز به تعویق بیفتد، پول صادرکننده بلوکه می شود که شکست بزرگی است.
صادرات سالانه 200 هزار تن مرغ با تصمیم وزارت جهاد کشاورزی
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ یک روزه گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده و با توجه به کیفیت بالای مواد اولیه، امکان تولید 300 هزار تن مرغ در ماه وجود دارد چرا که وضعیت تولید بر اساس آن می تواند مناسب تر باشد. روی ورودی هایی که کیفیت بهتری دارند. از سوی دیگر بر اساس تصمیمات وزارت جهاد کشاورزی باید سالانه 200 هزار تن مرغ صادر کند که طبق پیش بینی های انجام شده ادامه دارد.
سیدمهدی فرهی – معاون وزیر بهداشت – پس از گزارش های ارائه شده در خصوص تولید مناسب گوشت مرغ در کشور، در خصوص وضعیت صادرات مرغ و تخم مرغ اظهار داشت: شرایط مرغ و تخم مرغ در کشور ایده آل است. تصریح کرد: این شرایط به این ترتیب است که برای اولین بار پس از چندین سال اقدام به صادرات عمده مرغ و تخم مرغ می کنیم و چشم انداز ما این است که امسال با مرغ و تخم مرغ مشکلی نداشته باشیم.
انتهای پیام